Våldtäktskartan.

Var inne på facebook nyss och såg att en bekant hade gillat något som hette Våldtäcktskartan länk.
Detta är då alltså en sida där som placerar ut våldtäkter på en karta över lilla landet lagom.
Har man själv våldtagen så kan man själv placera ut våldtäkten på kartan. 
Sidan är dock nystartad men detta kommer med andra ord leda till att vi vanliga Svenssons kommer få ett begrepp över hur ofta våltäkter faktiskt sker och var dom gör det. Beskrivning från deras sida på facebook:
Sverige har det senaste decenniet haft en kraftig ökning av våldtäkter. Denna sida syftar till att sprida information kring de svenska våldtäkterna och därmed säkra att debatten kring våldtäkterna aldrig tystnar.

Statistiken här bygger på offentlig data från olika svenska myndigheter och organ. För varje inlägg lämnas även en referens.

Själva våldtäktskartan bygger på BRÅ:s statistik över antalet anmälda våldtäkter uppdelat per kommun. För en del län finns ett antal våldtäktsfall där kommunen är okänd. Dessa fall har fördelats så jämnt det går över samtliga kommuner i länet med reservation för ev. avrundningsfel.
 
 
 
 


Bilden ovan är en uträkning baserat på resultat från Nationella trygghetsundersökningen (NTU) 2012 som redovisar hur många brott som skedde i Sverige under 2011. 

Under år 2011 blev 6 509 kvinnor våldtagna i Sverige, iallfall var det så många som anmälde våldtäkten. Detta visar då inte hur många som faktiskt aldrig vågade ta sig modet till att anmäla.
Detta visar att om man bortser från dom som aldrig anmälde så våldtogs det nästan 18 kvinnor varje dag. 

Sverige ligger på andra plats på listan top 25 av hur många som våldtas per 100.000 invånare. Det land som ligger före är Botswana. På nått sätt måste våldtäkterna få ett stopp. Om vi jämför Sveriges antal 2011 på 6509 anmälda våldtäkter med Norges 109, vad är det som gör att klyftan är så stor?

Kommentarer

Af Almlöf

2013-02-23 - 14:04:36
Skulle vara intressant och se statistik på vilka som står för våldtäkterna, det kan ju finnas ett samband mellan dålig kvinnosyn och medeltida värderingar som finns hos vissa hostkulturerhost. KAN. Rent hypotetiskt. Teoretiskt.

Okunniga

2013-02-23 - 18:45:50
Det har med definition att göra, olika länders lagars definition av vad en våldtäkt är skiljer sig åt, så detta betyder inte att Sverige är 60 gånger våldsammare än Norge...läs på, läs rätt!!

Skriv en kommentar

Han bak och fram, ja, det blir väl Hannah antar jag. Umeåbo med hjärtat kvar i huvudstaden som följer drömmen om att bli Sveriges bästa sexolog. Puss och knulla säkert!Follow on Bloglovin