Preventivmedel för män.

Det är något som har diskuterats länge, det har forskats, pillats, klurats och fixats, och vet ni, det finns. Det finns framtaget, testat och allt utan problem. Utom ett, läkemedelsföretagen drog sig undan för att dom inte tror att intresset finns hos männen. What the acctual FUCK?! Det finns fucking piller och stavar som funkar och biverkningarna är minimala. Ja akne och viktökning men hos kvinnor finns det, blodproppar, större bröst, ökad aptit, mindre sexlust, depression, humörssvängningar, and it does on. Så varför produceras inte dessa?!
Det testades till och med på 9000(?!) män över fyra kontinenter och hälften kunde tänka sig fortsätta med dessa. Och intresset finns inte där? Say qué? 
 
Dessa är så som vanliga p-piller och p-stavar för kvinnor, fast istället för att stoppa ägglossningen stoppar dom spermieproduktionen. Slutar du ta dom så funkar allt som normalt igen. Och vad är inte bra med detta? Man slipper som kille oroa sig för att kanske få ett samtal några månader senare från ett one night stand som talar om att man ska bli farsa bara för att hon ljög om att hon knaprade piller. Och äter båda parterna piller så hur stor är chansen att bli gravid då liksom!
 
 
Jag röstar iallafall ja, varför ska inte möjligheten för killar att välja finnas, killar har lika stor rätt till det som kvinnor. 
 
Skulle du som man vara villig att prova detta?

Kommentarer

Julia

2013-10-25 - 00:26:57
Vi tycker att det är sjukt både jag och min sambo. Jag mår mycket bättre när jag inte äter piller och jag hade hört att det forskades om manliga p-piller så googlade runt och läste att ingen vill sälja dom. Annars hade min sambo kunnat tänka sig att äta piller istället så att jag skulle slippa må dåligt. Måste ju finnas nån annan anledning, för jag tror visst att efterfrågan finns! Så både jag och min partner röstar ja också! :)

Sara

2013-10-25 - 09:35:34
Tycker också att det är dumt att de inte kommer ut på marknaden,, för precis som du säger; varför ska inte männen få den möjligheten? Det ända som finns som män kan ta är kondom vilket ändå slarvas med så a.
När jag själv har googlat runt om de här tidigare så var en av 'problemen' att pillrerna (eller stavarna, kommer inte ihåg) kunde ge liknande bieffekter som på kvinnor FÖRUTOM de läskiga blodpropparna. Dvs. minskad sexslust, depression etc. Ett fåtal av testpersonerna kunde inte 'få upp den' och behövde glidaprayer å skit vid samlag för att få kuken att stå. Vilket e ju lite lesset men hur många kvinnor har inte samma problem idag, även om det inte syns så tydligt..?
Det är så jävla sjukt att det förväntas att vi kvinnor ska trycka i oss massa hormoner med hemska biverkningar, men man lanserar inte liknande piller för män med mycket mindre biverkningar.. Jag tror visst att det finns intresse för dem hos många män.

kajsa

2013-10-25 - 23:20:13
Helt sjukt! Det här visste jag inte ens om! Du har så rätt i det du skriver! VARFÖR ska det inte finnas tillgängligt? Det är väl värt ett försök? Herregud, världen alltså..

Skriv en kommentar

Han bak och fram, ja, det blir väl Hannah antar jag. Umeåbo med hjärtat kvar i huvudstaden som följer drömmen om att bli Sveriges bästa sexolog. Puss och knulla säkert!Follow on Bloglovin