Första gången.

Det har pratats om det så länge du kan minnas, du är nervös, spänd, exalterad och förväntansfull. Kommer det göra ont? Kommer det blöda? Hur får den egentligen plats där nere? Vad händer om dom inte lärde dig allt i skolan? Om dina syskon inte lärde dig allt?
Nej vi snackar inte om att baka en kaka på hemkunskapen, men det kanske ni förstått, utan om att förlora oskulden. Det är lugnt om du inte redan kan alla knep, tills det är dags att förlora den ska jag försöka ge dig några extra.
 
 

Tänk igenom det.

Att ha sex första gången är ett stort beslut för många och en promenad i parken för andra. Vissa vill bara få det överstökat medans andra vill vara helt säkra på att dom gör rätt val, oavsett hur du känner så finns det några saker man bör tänka över. 
Vill jag verkligen det här? Är det med rätt person? Gör jag det här för att rädda förhållandet? Är jag redo? Kommer jag ånga det här? Om svaren lyder JA JA NEJ JA NEJ, då är du antagligen redo, men det finns inget som säger att det stämmer till 100%. Det är alltid bara du som kan bestämma om du vill ta steget eller ej. 

 

Lär känna din egen kropp.

Innan du ens börjar tänka tanken på att låta andra utforska din kropp, börja med att lära känna den själv. Lär dig var man ska pilla, hur man ska hålla, hur hårt man ska klämma och vilka knappar som ska tryckas. 
Desto mer du kan om dig själv, desto mer kan du lära din partner för att göra det så bra som möjligt för er båda.
 
 
 
 
 

Ingen dans på rosor.

Jag önskar jag kunde säga att det inte kommer göra ont och va säker på det, men oftast gör det tyvärr ont och man kan bli lite avskräckt. Men antagligen är inte delarna så vana vid varandra så det kan ta ett litet tag innan saker börjar kännas skönt. Men tro mig, det kommer. 
Och nej mödomshinnan finns inte och kommer inte kunna spricka eftersom det bara är hittepå. Skulle du råka börja blöda så är det helt ofarligt och inget att vara rädd för. Som sagt, dom är inte vana vid varandra.
 
 
 

Safety first.

Oavsett om man har haft sex miljoner gånger innan eller aldrig, så finns det en sak man ALLTID ska tänka på. Kan ni gissa vad jag kommer säga? Kondom. Den skyddar både mot graviditeter och mot sjukdomar, men mest av allt mot ångest. 
 
 
 
 

Va inte för optimistisk.

Det kommer inte vara så skönt som du tror, du kommer vara rädd, nått kommer gå fel. Men huvudsaken är att du är nöjd med ditt beslut och att det känns rätt för dig, gör det de, då kommer allt bli så mycket bättre. 
 

Skriv en kommentar

Han bak och fram, ja, det blir väl Hannah antar jag. Umeåbo med hjärtat kvar i huvudstaden som följer drömmen om att bli Sveriges bästa sexolog. Puss och knulla säkert!Follow on Bloglovin